Redőnyök utólagos motorizálása

Szerencsére egyre többen döntenek úgy, hogy új redőnyüket motorral ellátva szerzik be, vagy választják a korábbi redőnyök utólagos motorizálását.  Nem meglepő, hogy az emberek ezt az irányt választják, hiszen a motorizált redőnyök használata sokkal kényelmesebb, és a beépített feltolásgátlók visszatartó erejűek lehtenek a betörőket számára. Mindezek mellett fontos megjegyezni, hogy a redőnyök motorizálása már nem tekinthető luxusnak, hiszen a költségei csak minimálisak. Ezért érthető, hogy évről-évre egyre többen érdeklődnek ezen technológia iránt. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, miért jó ez a döntés, mennyire költséges, és miért érdemes ezt szem előtt tartva fontolóra venni.

Redlux redőnyök motorizálása

Kényelmes használat

Az első és talán legfontosabb előny az, hogy az utólagos motorizálás jelentősen növeli a redőnyök kényelmét. Manuális működtetés helyett egy egyszerű gombnyomással vagy távirányítóval irányíthatjuk a redőnyöket. Ez különösen praktikus reggelente, amikor felkelünk vagy este, amikor lefekvés előtt szeretnénk lehúzni azokat. Nincs többé szükségünk különösebb erőfeszítésekre vagy hajolgatásra.

Növeli a biztonságot

Az utólagos motorizálás egyfajta plusz védőréteget ad otthonod biztonságához. Az elektromos motorok általában beépített feltolásgátlóval rendelkeznek (éppen úgy mint az alumíniumredőnyök általában), így a betörőknek jóval nehezebb bejutni az ablakokon keresztül. Ezzel egyrészt védelmet nyújt az otthonodnak, másrészt nyugodtabb éjszakákat biztosít a meghitt pihenéshez. Miket tehetsz még otthonod védelme érdekében a betörők ellen? Olvasd el ezeket az egyszerű praktikákat is.

Energiahatékony

Az utólagos motorizálás segíthet az energiahatékonyság növelésében. A redőnyök pontosabb beállításával képesek vagyunk szabályozni a napfény bejutását, így hűvösebb maradhat a lakás nyáron, míg télen megtartja a meleget. Ez végső soron pénzt takaríthat meg a fűtési és hűtési költségeken.

 

Költségek

Az egyik legfontosabb kérdés, amelyet sokan feltesznek az utólagos motorizálással kapcsolatban, az ár. A jó hír az, hogy a motorizálás költségei nagyjából áttekinthetőek, és sokkal alacsonyabbak, mint a legtöbb ember gondolná. A pontos költségek függenek az ablakok méretétől, a kiválasztott motor típusától és az installáció összetettségétől. Összességében azt kell mondani, hogy megfizethetőek. A hosszú távú megtakarításokat szem előtt tartva, ez a fajta beruházás hamar megtérül. Szerencsére Black Friday akciónk keretein belül ráadásul redőnyöd utólagos motorizálását most 30%-kal olcsóbban is megkaphatod! Részletekért kattints ide.

Miről olvashatok még?

Építőipar: válság vagy csak pangás?

Okos redőnyök: otthoni innováció

A redőnyök szerepe a szigetelésben